Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Een fotobooth huren voor jouw huwelijk? Deze drie dingen moet je weten voordat je van start gaat.

Een fotobooth huren voor jouw huwelijk? Deze drie dingen moet je weten voordat je van start gaat.

Tip 1: Aantal prints

Bij de meeste van onze evenementen komen we toe met de helft van het printpapier. Bijvoorbeeld voor het type 5x15cm maal 2 kunnen er 2x 200 foto’s afgedrukt worden. Tikt je evenement met meer als 100 genodigden kan het interessant zijn om meer fotopapier te nemen.
Tijdens het ontwerp kunnen wij ook kiezen om maar 2 poses op de fotostrip te zetten. Een andere optie is om af te drukken op 10×10 centimeter of 10×15 centimter (of 2x15cm). Stel dat je voor dit ontwerp maar 1 pose hebt in plaats van 3 bij de klassieke fotostrip is het ook interessant om voor 1x 400 foto’s te gaan ipv 1x 200.

Tip 2: Achtergronddoek

Wij beschikken zelf over een gouden achtergronddoek. Echter knutselen sommmige van onze klanten zelf fantastische achtergronden in elkaar. Dit is zeker aan te raden. Wanneer je geen achtergrond hebt zijn er een tweetal nadelen.
Het eerste nadeel is dat de flits niet de gehele ruimte vult waardoor je een zwarte leegte hebt op de achtergrond. Zeker met een zwarte colbert is dit niet flatterend.
Nog een bijkomend nadeel is dat de studioflits een bepaalde afstand heeft waar het licht optimaal is. Zonder achtergrond zullen sommige gasten in plaats van de koppen bij elkaar te steken in een groepsfoto verder afstand beginnen nemen van de fotostand. De foto zal dan wat onderbelicht zijn.

Tip 3: Gastenboek

  • Lijmen & Plakken: Zorg ervoor dat je pritstick zuurvrij of acid-free is.
  • Gastenboek: Je gastenboek dient ergamijn tussenbladen te hebben.
  • Schrijven: Test je pennen eerst thuis even uit. Iemand die linkshandig is zal sneller vlekken maken tijdens het schrijven omdat de inkt nog niet droog is.